top of page
Ocean Rocks

Praktische zaken

Een aantal zaken die je best op voorhand even bekijkt

Bij uw eerste floatsessie wordt er even de tijd genomen om wat praktische uitleg te geven.

Toegankelijkheid: Floatations is bereikbaar op het eerste verdiep, u dient hiervoor de trap te nemen 

Bij Floatations maken we gebruik van een open floatpool.
Deze floatpools van "Floataway" werden ook gebruikt bij de klinische studies van Dr. Justin Feinstein, zijn werk en publicaties kan u nagaan op www.clinicalfloatation.com.  

Hij maakt van deze open floatpools gebruik bij de studies omdat deze ook vooral geschikt zijn voor mensen met angsten en claustrofobie.  

Floaten kan bij ons reeds vanaf 6 jaar onder begeleiding van een volwassene, het is noodzakelijk dat het kind geassisteerd wordt en dat het rustig in het water kan blijven liggen.  

Het kan daarom enkel het space-programma kiezen, dit werd speciaal ontworpen voor kinderen.  

De floatsessie duurt minder lang en er wordt voor afleiding gezorgd via de ruimte projectie met vallende sterren.  Indien uw kind het floaten niet aangenaam vindt, kan u er steeds voor kiezen om de sessie vervroegd te stoppen en de resterende tijd samen te spenderen voor de JOOVV infraroodtherapie.  

Door het hoge gehalte aan magnesiumzout kan het soms zijn dat een gevoelig of beschadigd plekje huid kan gaan prikken, dit prikken gaat doorgaans over na enkele minuten, maar sommige kinderen kunnen dit als onaangenaam ervaren.  

Het is aangeraden om wondjes waterdicht af te plakken of in te smeren met een laagje vaseline.  

Vaseline is steeds aanwezig in de floatruimte.  

Floaten gebeurt in water met een diepte van 30 cm, u hoeft niet te kunnen zwemmen en u zal van nature blijven drijven.  

U kan floaten tijdens uw maandstonden indien het niet hevig is en dezelfde maatregelen werden genomen als bij het zwemmen
Het is niet aangewezen om te floaten als u zich net geschoren hebt, ook bij waxen wordt er aangeraden om 2 dagen te wachten.  

Indien uw haar net gekleurd werd is het niet mogelijk om te floaten.  

Er is een nekkussen en oordopjes voorhanden, deze zijn "one size" en worden u aangeboden, u mag natuurlijk ook zelf aangepaste oordopjes meebrengen.  

Indien u lenzen draagt is het mogelijk om te floaten maar indien u wenst kan u deze ook uitdoen, u dient best zelf de lensvloeistof e.d. te voorzien.  

Doucheproducten en handdoekenpakket zijn steeds inbegrepen!

Een ontspannende kruidenthee en een karaf water zijn in de prijs inbegrepen voor elke floatgast, voor de kinderen wordt een gezonde limonade voorzien.  Het is niet aangewezen om een zware maaltijd te nuttigen alvorens te floaten, ook sterke koffie of opwekkende dranken zijn afgeraden.  

Bij voorkeur wordt er naakt gefloat, maar bij het space-programma hebt u natuurlijk de keuze om dit niet te doen, wat voor u de voorkeur heeft.
Floating bij zwangerschap kan zeker en vast, tenzij uw arts het tegendeel adviseert.  

Over het algemeen echter wordt het als uiterst aangenaam ervaren omdat u gewichtloos bent in het water, ook het extra magnesium is heilzaam voor u en uw ongeboren kind.  

Floaten kan tot de achtste maand.  

Bij blessures is het mogelijk om te floaten en het heeft een gunstig effect op uw herstel , u kan echter niet floaten met open wonden tenzij ze waterdicht werden afgeplakt
Er is geen bancontact aanwezig.

Voor verdere inlichtingen kan u ons steeds een mailtje sturen!

We vragen u om binnen de 24 uur te laten weten of u uw afspraak wenst te annuleren, indien u te laat een seintje geeft

of niet naar de afspraak komt, vragen wij om het bedrag van 20 euro over te schrijven op onze rekening ter compensatie.

Wij danken u voor uw begrip hiervoor!

bottom of page