top of page
 • Foto van schrijverDebby van den bossche

10 manieren om jouw stress aan te pakken!

Stress is een veelvoorkomend probleem in onze huidige maatschappij. Het kan van invloed zijn op onze gezondheid, relaties en prestaties op het werk. Het is van groot belang om te leren hoe je effectief kunt ontstressen om een gezonde balans in je leven te behouden. Hier zijn alvast 10 manieren om te ontstressen:


 1. Meditatie: Meditatie kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van je mentale en fysieke gezondheid. Probeer dagelijks 10 à 15 minuten te mediteren.

 2. Ademhalingsoefeningen: Ademhalingsoefeningen kunnen je helpen om je geest te kalmeren en je lichaam te ontspannen. Probeer diep adem te halen en je uitademingen te verlengen.

 3. Probeer floating: Floating, ook wel bekend als floatation therapy of sensory deprivation, is een vorm van ontspanningstherapie waarbij je in een floatpool met water drijft, dat verzadigd is met magnesiumzout waardoor je gewichtloos drijft zonder enige inspanning. Externe prikkels worden uitgeschakeld waardoor je lichaam en geest kunnen ontspannen en herstellen. Veel mensen beschrijven het als een therapeutische ervaring die hen helpt om zich te concentreren, te mediteren en hun creativiteit te stimuleren.

 4. Lichaamsbeweging: Lichaamsbeweging is een prima manier om stress te verminderen en je humeur te verbeteren. Probeer dagelijks minstens 30 minuten te bewegen.

 5. Massage: Een massage kan helpen om gespannen spieren te ontspannen en stress te verminderen. Overweeg regelmatig een professionele massage te nemen.

 6. Tijd voor jezelf: Neem regelmatig tijd voor jezelf om te ontspannen en te doen waar je van houdt. Plan tijd in je agenda om te lezen, te wandelen of te genieten van een hobby.

 7. Slaap: Slaap is essentieel voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Zorg voor voldoende slaap om stress te verminderen en je lichaam te laten herstellen.

 8. Gezonde voeding: Een gezond dieet kan je helpen om stress te verminderen en je energieniveau te verbeteren. Vermijd suikerrijke en bewerkte voedingsmiddelen en kies voor volwaardige voedingsmiddelen.

 9. Yoga: Yoga combineert fysieke oefeningen met ademhalingsoefeningen en meditatie om stress te verminderen en je te helpen ontspannen.

 10. Praat erover: Praat over je stress met een vriend, familielid of therapeut. Het delen van je gevoelens kan helpen om je stress te verminderen en je te ondersteunen.


In conclusie, stress heeft een grote impact op jouw leven en het is belangrijk om te leren hoe je effectief kunt ontstressen. Probeer deze 10 manieren om te ontstressen en ontdek welke het beste werken voor jou. Onthoud dat het belangrijk is om tijd voor jezelf te nemen en voor je lichaam en geest te zorgen. Wil je graag floaten uitproberen als middel tegen stress, neem dan zeker een kijkje op www.floatations.be !

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page