top of page
  • Foto van schrijverDebby van den bossche

Infraroodtherapie en Meer: Weg met de Herfstblues!

De herfst brengt prachtige kleuren, knusse truien en warme drankjes met zich mee, maar voor sommigen kan het ook een periode zijn waarin de blues toeslaat. De korter wordende dagen en het verminderde zonlicht kunnen je stemming beïnvloeden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de herfstblues te verslaan, en een van die krachtige methoden is infraroodtherapie. Als trotse eigenaar van het floatbedrijf Floatations, met zijn geavanceerde led-infraroodtherapie, delen we graag enkele tips om de herfstblues te verdrijven en je humeur op te fleuren!


1. Geniet van de Infraroodtherapie na je floatsessie

Infraroodtherapie staat bekend om zijn vermogen om diep in het lichaam door te dringen en daar warmte te genereren. De infraroodtherapie bij Floatations biedt niet alleen ontspanning voor je spieren, maar kan ook een stimulerend effect hebben op je humeur. De warmte bevordert de bloedcirculatie en kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Plan een floatsessie in en laat de infraroodtherapie je omarmen met weldadige warmte.
2. Verwen je zintuigen met herfstige aromatherapie

Breng de herfst ten volle naar je toe door gebruik te maken van herfstige aroma's. Essentiële oliën zoals kaneel, sinaasappel en cederhout kunnen je zintuigen prikkelen en een warme, gezellige sfeer creëren. Zo word je omringd door de kalmerende geuren van het seizoen.


3. Laat licht je dag verlichten

Met de dagen die korter worden, is voldoende licht essentieel om de herfstblues te verdrijven. Naast infraroodtherapie probeer je best zoveel mogelijk natuurlijk licht op te vangen. Maak een wandeling buiten tijdens zonnige momenten of installeer daglichtlampen in je omgeving. Licht heeft een directe invloed op je humeur en energieniveau.


4. Omarm de herfst met gezonde gewoonten

Voed je lichaam met gezonde voeding en hydrateer goed. De herfst brengt een overvloed aan seizoensgebonden groenten en fruit met zich mee. Kies voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines en mineralen, en vermijd overmatige consumptie van suiker en bewerkte voedingsmiddelen. Een gezond lichaam draagt bij aan een gezonde geest.


5. Beweging als natuurlijke antidepressivum

Beweging is een krachtig middel tegen de herfstblues. Het stimuleert de aanmaak van endorfines, de zogenaamde gelukshormonen. Overweeg om je floatsessie te combineren met lichte lichaamsbeweging, zoals een ontspannen wandeling in de frisse herfstlucht. Dit zal niet alleen je humeur verbeteren, maar ook de voordelen van de infraroodtherapie versterken. Vlakbij Floatations is een prachtige dijk gelegen, ideaal om na het floaten even te gaan verkennen.


6. Creëer een knusse thuisomgeving

Breng de gezelligheid van de herfst naar je thuis. Decoreer je leefruimte met warme kleuren, zachte dekens en kaarsen. Het creëren van een knusse omgeving kan je humeur positief beïnvloeden en een gevoel van geborgenheid geven.


7. Vitamine D: De zonnige hulpverlener

Met minder zonlicht in de herfst is het cruciaal om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Vitamine D, ook wel bekend als de zonnevitamine, speelt een essentiële rol in het reguleren van je humeur en het bevorderen van een gezond immuunsysteem. Overweeg voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D, zoals vette vis en eieren of overweeg een supplement. Als aanvulling kan een kort dagelijks uitstapje naar buiten, zelfs tijdens bewolkte dagen, helpen om je vitamine D-niveaus op peil te houden.


Conclusie:

De herfstblues kan zeker uitdagend zijn, maar met de juiste benadering kun je deze tijd van het jaar omarmen en ervan genieten. Infraroodtherapie, zoals aangeboden bij Floatations, kan een waardevol instrument zijn in je arsenaal tegen de herfstblues. Combineer het met gezonde gewoonten, beweging en een gezellige omgeving, en je zult merken dat de herfst een seizoen vol warmte en welzijn kan zijn. Neem gerust even een kijkje op de website om een sessie in te plannen www.floatations.be
76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page