top of page
  • Foto van schrijverDebby van den bossche

De beste tips om optimaal van jouw floatervaring te kunnen genieten!

  1. Creëer een rustige sfeer: Zorg ervoor dat de ruimte waarin je floattank zich bevindt, vrij is van afleiding en externe geluiden. Dim de verlichting en zorg voor een kalme, ontspannen ambiance.

  2. Neem de tijd om te ontspannen: Geef jezelf voldoende tijd voordat je de floattank ingaat om tot rust te komen. Neem een warme douche, luister naar rustgevende muziek of doe ademhalingsoefeningen om je geest en lichaam voor te bereiden op de diepe ontspanning.

  3. Experimenteer met drijfhoudingen: In een floattank kun je verschillende houdingen aannemen, zoals het uitgestrekt liggen met je armen boven je hoofd of het omarmen van je knieën. Probeer verschillende posities om te ontdekken wat het meest comfortabel en ontspannend voor je is.

  4. Laat je gedachten los: Floaten biedt een unieke kans om je geest tot rust te brengen. Laat gedachten en zorgen los terwijl je drijft en richt je op je ademhaling of visualisatieoefeningen om diepe ontspanning te bevorderen.

  5. Gebruik floatation als een meditatieve ervaring: Floatation kan een meditatieve staat bevorderen. Breng je aandacht naar het hier en nu, focus op je ademhaling of herhaal een mantra om je geest te kalmeren en een diepere ontspanning te bereiken.

  6. Profiteer van de stilte: Geniet van de stilte en de afwezigheid van externe prikkels in de floattank. Dit kan je helpen om een diepere staat van ontspanning en introspectie te bereiken.

  7. Eet geen zware maaltijd: Het is best om geen zware maaltijd te eten voordat je gaat floaten. Een lichte snack is prima zodanig dat je ook geen honger hebt tijdens de sessie. Het gebruik van koffie voor de sessie wordt ook afgeraden omdat cafeïne opwekkend werkt en de ontspanning kan hinderen.

  8. Verleng je floattijd geleidelijk: Als beginner kun je beginnen met kortere sessies en de tijd geleidelijk verlengen naarmate je meer ervaring opdoet. Dit stelt je in staat om te wennen aan de ervaring en de maximale voordelen te benutten.

  9. Hydrateer jezelf na het floaten: Na het floaten is het belangrijk om jezelf goed te hydrateren. Drink voldoende water om eventuele uitdroging te voorkomen en je lichaam te ondersteunen bij het herstel.

Deze tips kunnen je helpen om het meeste uit je floatation-ervaring te halen en een diepe staat van ontspanning en welzijn te bereiken. Experimenteer met verschillende technieken en ontdek wat het beste bij jou past. Kom zeker eens langs bij Floatations om optimaal te genieten van jouw floatervaring! www.floatations.be


101 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page