top of page
  • Foto van schrijverDebby van den bossche

Floaten als behandeling bij psoriasis?

Bijgewerkt op: 10 mrt. 2023

Rode jeukende plekken met schilfers, vaak ook pijnlijk. Psoriasis is een chronische aandoening die men voorlopig nog niet kan genezen. Gelukkig zijn er een aantal behandelingen mogelijk die de effecten van deze huidaandoening sterk kunnen doen afnemen en die het leven met psoriasis weer draaglijker maken, waaronder floating in epsomzout!


In deze blog vind je 5 redenen waarom floating een heilzaam effect heeft op psoriasis.
1. het epsomzout in de floatpool is een ontzettend doeltreffende exfoliant

Je ontdoet de huid van dode huidcellen. Deze huidcellen worden losgemaakt van de opperhuid en de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd.


2. floating zorgt voor een detox reactie

Epsom-zout verwijdert gifstoffen uit het lichaam die irritatie en ontsteking kunnen veroorzaken, de huid wordt hierdoor minder rood en het aantal schilfers worden zichtbaar minder.

3. Floating vermindert stress

Het is bewezen dat floaten het sympathische zenuwstelsel, jouw vlucht/vecht respons, kalmeert. Het vermindert de aanmaak van cortisol “het stress-hormoon”. Dit maakt jou meer relax en dit effect is zeker ook merkbaar via de huid.


4. Magnesiumsulfaat reduceert inflammatie

Magnesium kan worden opgenomen door de huid en vermindert de inflammatie van binnen in het lichaam maar ook in de huid zelf.


5. Epsom-zout helpt de huidbarrière herstellen

Epsom-zout kan de huidbarrière helpen herstellen en versterken, deze laag is bij psoriasis meestal beschadigd.


Kortom, de moeite waard om deze behandeling te proberen in de strijd tegen psoriasis!


Je kan deze therapie vinden bij Floatations, na de floatsessie is het aangeraden om nog 20 minuten voor het Joovv infraroodtoestel te zitten om als bonus ook de positieve effecten van lichttherapie te kunnen ervaren. Bij de meeste klanten zien we reeds een verbetering na de eerste sessie. Schilferige uitslag en korsten worden onmiddellijk merkbaar zachter na de eerste behandeling. Na 5 beurten worden er duidelijke verbeteringen waargenomen! Je krijgt ook elke sessie een zakje Epsom-zout mee naar huis om de getroffen plekken nog extra te behandelen.

Heb jij ook last van psoriasis, maak dan snel een afspraak of neem zeker een kijkje op de website www.floatations.be !

251 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page