top of page
  • Foto van schrijverDebby van den bossche

"Floaten als stressverlichting voor Kinderen"

Welkom bij Floatations! In deze blogpost gaan we het hebben over een fascinerende en unieke ervaring die kinderen kan helpen ontspannen, tot rust te komen en hun innerlijke wereld te verkennen: floaten. Floaten is niet langer alleen voor volwassenen; het heeft ook vele voordelen voor kinderen. Lees verder om meer te ontdekken over de buitengewone voordelen van floaten voor kinderen en hoe ze kunnen profiteren van het speciale kinderprogramma bij Floatations.


De voordelen van floaten voor kinderen

Floaten biedt tal van voordelen die kinderen kunnen helpen in hun fysieke en emotionele ontwikkeling. Het gewichtloze drijven in het warme zoute water creëert een gevoel van veiligheid en ontspanning, waardoor spanning en stress verminderen. Dit kan de slaap verbeteren, het concentratievermogen vergroten en het gevoel van welzijn bevorderen. Bovendien stimuleert floaten de creativiteit en verbeeldingskracht van kinderen, waardoor ze een uitlaatklep hebben om hun gedachten en emoties te uiten.


Het effect van floaten op kinderen met specifieke behoeften

Floaten kan ook bijzonder gunstig zijn voor kinderen met specifieke behoeften, zoals kinderen met ADHD, autisme of sensorische verwerkingsstoornissen. Het gebrek aan externe prikkels in de floatpool helpt overstimulatie te verminderen en biedt een rustige omgeving waarin kinderen kunnen kalmeren en ontspannen. Dit kan hen helpen bij het ontwikkelen van zelfregulatievaardigheden en het verminderen van angst- en gedragsproblemen.


Het speciale kinderprogramma bij Floatations

Bij Floatations begrijpen we de unieke behoeften van kinderen en bieden we een speciaal kinderprogramma aan. We zorgen voor een kindvriendelijke omgeving waarin kinderen zich op hun gemak voelen en kunnen genieten van de voordelen van floaten. Het programma is aangepast aan de leeftijd d.m.v. een sterrenprojectie op het plafond zodat ze precies in de ruimte drijven, dit prikkelt de verbeelding van de kinderen en maakt de floatervaring voor kinderen nog leuker en lonender.


Conclusie: Floaten is niet alleen voor volwassenen; het heeft ook vele voordelen voor kinderen. Het helpt hen ontspannen, tot rust komen en hun innerlijke wereld verkennen. Het speciale kinderprogramma bij Floatations zorgt ervoor dat kinderen kunnen genieten van een op maat gemaakte ervaring die aansluit bij hun behoeften en interesses. Dus, waar wacht je nog op? Boek vandaag nog een ouder/kind sessie voor je kind bij Floatations en laat ze de magie van innerlijke rust en creativiteit ontdekken!

Tot gauw! Meer info kan je steeds vinden op onze website www.floatations.be

74 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page