top of page
  • Foto van schrijverDebby van den bossche

Het heilzaam effect van floating bij zwangerschap!

Floating is een manier van ontspannen die veel voordelen kan bieden voor zwangere vrouwen. Wanneer je float, drijf je gewichtloos in water verzadigd met magnesiumzout, wat kan helpen bij het verminderen van stress en spanning in het lichaam. Hier zijn een aantal manieren waarop floaten kan helpen tijdens de zwangerschap:1. Vermindering van stress en angst

Floaten kan helpen bij het verminderen van stress en angst tijdens de zwangerschap. Zwangerschap is soms een spannende tijd, maar het kan ook wel wat stress en ongemakken met zich meebrengen. Door te floaten, kan je lichaam zich ontspannen en je geest tot rust komen.


2. Verminderen van rug- en bekkenpijn

Floaten kan ook helpen bij rug- en bekkenpijn tijdens de zwangerschap. Het gewicht van je lichaam wordt gelijk verdeeld over het wateroppervlak, waardoor de druk op je rug en bekken wordt verminderd. Dit kan vooral nuttig zijn voor vrouwen die last hebben van bekkeninstabiliteit. De buik wordt dan ook ondersteund en is even gewichtloos.


3. Verbetert de slaap

Floaten kan ook helpen bij het verbeteren van de slaap tijdens de zwangerschap. Door te floaten, kan je lichaam zich ontspannen en kan je geest tot rust komen. Dit kan helpen bij het verbeteren van de slaap en het verminderen van slapeloosheid.


4. Vermindering vochtophoping

Floaten kan ook helpen bij het verminderen van vochtophoping tijdens de zwangerschap. Door te floaten, kan het zout in het water helpen bij het verminderen van vochtophoping en zwelling in je lichaam.


5. Bevordering van de bloeddoorstroming

Floaten kan ook helpen bij het bevorderen van de bloedcirculatie tijdens de zwangerschap. Het kan helpen bij het verminderen van oedeem en het bevorderen van de doorbloeding, wat kan helpen bij het verminderen van spataderen en andere circulatieproblemen.


6. Opname van magnesium

Tijdens de zwangerschap is er meestal een verhoogde behoefte aan magnesium. Een te kort aan magnesium resulteert dan geregeld in pijnlijke krampen in de benen. Tijdens het floaten neem je magnesium op via de huid, tekorten kunnen zo op termijn opgevuld worden. Deze manier van opname gebeurt via de huid en hoeft dus niet het spijsverteringsstelsel te passeren waar magnesiumopname soms verhinderd wordt.


Floaten kan dus een heilzaam effect hebben op de gezondheid van zwangere vrouwen. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst, rug- en bekkenpijn, vochtophoping en circulatieproblemen. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de slaap en het bevorderen van de algehele gezondheid en welzijn tijdens de zwangerschap. Als je zwanger bent en op zoek bent naar een natuurlijke en ontspannende manier om je lichaam en geest te ondersteunen, dan kan floaten misschien wel iets voor jou zijn. Vergeet niet om eerst je arts te raadplegen voordat je begint met floaten of met andere vormen van lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap. Maak gerust jouw afspraak bij Floatations, of kijk op de site voor meer info! www.floatations.be41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page